Sten Wickman - 67 år Fagerviken

Jag opererade foten sommaren 2010 och fick efter det gå på kryckor. Efter en tid kunde jag belasta foten bättre och det blev möjligt att gå med en krycka. Jag fick då möjligheten att testa en RollerMate istället och fann snart min nya vän smidigare än kryckan.

Under ca tre veckor då jag behövde ett extra stöd efter operationen gick jag istället med min RollerMate. Betydligt skonsammare än kryckorna tyckte jag den var. RollerMate avlastar kroppen på ett helt annat sätt än kryckor är inte ansträngande för armarna. Gången blir mjukare då man inte behöver flytta kryckan helatiden och balansen tyckte jag också var bättre. 

En annan stor fördel tyckte jag var att den gick att luta mot nästan vad som helst. Jag vet inte hur många gånger jag hämtade kryckorna från golvet innan jag fick min RollerMate. RollerMate är det bara att luta mot närmaste stol, vägg eller liknande, den stannar där och ramlar ingenstans. Jag använde RollerMaten både inomhus och utomhus när jag var ute på promenad. Det gick även att hänga en större väska på den när jag handlat på affären och så behövde jag inte bära det heller. Mycket praktisk rullande kompis, rekommenderas. 

 

 

Anna Norrby RollerMate användare

Anna Norrby - 91 år Viksjöfors

Vi fick ett brev från Eva, dotter till Anna Norrby i Viksjöfors. Eva köpte en RollerMate i present till sin mor Anna och efter att Anna testat sin nya RollerMate fick vi följande brev från Eva.

"Hej! Vill tala om att min mamma (91 år) är mer än nöjd med sin RollerMate!! Det visade sej vara en riktig lyckträff! Hon använder käpp alt. rollator annars och tycker att för henne är RollerMate överlägsen inomhus. Hon har också provat den utomhus, men då kände hon behov av ett stadigare stöd. Men hon sa också att hon trodde att en person som inte har besvär med både knän och rygg - som hon har - kunde ha stor nytta av en RollerMate både ute och inne.
Så - vi är jätteglada, båda hon och jag! I går kom också belysningen. Så fin! Jag skulle ev vilja beställa fler sådana (belysning alltså) - vad kostar en sån?

Vänliga hälsningar 
Eva"

 

 

Lars Lundberg 83 år - Hallstahammar

"Jag trivs väldigt bra med den. Nu är jag ju över 80 och benen fungerar inte så bra längre, så det blir inte så mycket gående längre men jag använder den varje dag. Folk tycker den ser trevlig ut! I trappor tar jag med den med ena handen och den andra på ledstången. Någon broms tycker jag inte behövs, har inte ens tänkt på det. Jag är jätteglad för den."

 

 

Elin - Västerås

"Jag upplever att jag går rakare och har blivit bättre i både rygg och höft. Tycker också att det är enklare att gå med en RollerMate där det lutar tex på en ramp.

 
Jag använder RollerMate ofta när jag går ut. Har även rollator och krycka."

 

 

start